2010-01-28 12:26:48• hírek • Szatmár.ro

Érezz együtt velük!

A Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést kezdeményezett a haiti földrengés túlélőinek a megsegítésére - tudtuk meg Fazekas Csillától, a szatmári fiókszervezet szóvivőjétől.

Január 12-én pusztító erejű földrengés rázta meg Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t. Első becslések szerint több mint 200 ezer halálos áldozatot követelt a katasztrófa, több százezren maradtak hajlék, élelem és ivóvíz nélkül. Haiti kórházai, amelyek nagy része szintén megrongálódott a földrengés miatt, képtelenek ellátni a sebesülteket.

A Caritas Haiti szervezete, annak ellenére, hogy irodáik megrongálódtak és vezetőjük, Joseph Serge Miot érsek is a földrengés áldozata lett, azonnal a túlélők megsegítésére sietett. Raktáraikból élelmet, takarókat és sátrakat osztottak szét az érintetteknek. További segélyek érkeztek ugyanakkor a szomszédos Dominikai Köztársaság Caritas-szervezetétől. Mintegy 50000 élelmiszercsomagot, valamint fertőtlenítőszereket, vizes-palackokat, tisztálkodási szereket és szúnyoghálókat osztottak szét az első napokban. Port-au-Prince-ben 25 segélyosztópontot nyitottak.

Időközben megérkeztek az európai és az amerikai Caritas-szervezetek szakemberei is a helyszínre, akik orvosi felszereléseket, az ivóvíz biztosítására alkalmas eszközöket, valamint speciális lakósátrakat hoztak magukkal.

A Romániai Caritas Konföderáció csatlakozik a Caritas-szervezetek akcióihoz és ezért gyűjtést hirdet a földrengés túlélőinek a megsegítésére. Bárki, aki érezhető módon is ki szeretné fejezni szolidaritását a katasztrófa sújtotta embertársaival, adományát elküldheti a Caritas Konföderáció erre a célra nyitott bankszámlájára.

Ugyanakkor a Romániai Katolikus Püspökkari Konferencia ajánlásával január 31-én a haiti földrengés áldozatainak gyűjtenek az ország katolikus templomaiban. A kampány során összegyűlt adományokat a segélyprogramokra és rehabilitációs programokra fogjuk fordítani a Caritas Haitiben dolgozó partnereinek a közvetítésével.

A számlaszám: RO20 BACX 0000 0000 3011 7002, UniCredit Tiriac Bank Sucursala Charles de Gaulle. SWIFT: BACXROBU.


A Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést kezdeményezett a haiti földrengés túlélőinek a megsegítésére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: